Sposobnost sporazumevanja in spodbujanja ljudi bo v prihodnjem desetletju odločala, kdo bo zmagal in kdo izgubil. (neznanec)
 
 
Projekti
Arhiv
62. letni koncert: ″Isto ni enako″
:: Cankarjev dom, Gallusova dvorana, 27. marec 2010, ob 19.30

Akademska folklorna skupina France Marolt, največja in ena najstarejših slovenskih folklornih skupin, z letno redno produkcijo ponovno na odru Cankarjevega doma. Z 62. letnim koncertom, ki nosi zanimiv naslov »Isto ni enako«, bomo maroltovci pokazali, da je lahko vsak ples, tudi ljudski, ne glede na gibalne zakonitosti vedno znova drugačen, saj ga plesalke in plesalci izvajajo in reinterpretirajo v skladu s svojim trenutnim doživljanjem. Zato isti ples nikoli ne more biti enak. Sobota, 27. marec 2010, ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Občinstvo, ki prihaja na nastope folklornih skupin, pričakuje vedno nekaj novega, a večinoma vidi že znane plese, čeprav v okviru drugačnih ali vsaj prenovljenih postavitev. Zakladnica slovenskega ljudskega plesa je sicer bogata, a žal omejena,  številne variante plesnih tipov pa so si pogosto tako podobne, da laični gledalec v njih ne spozna oblikovnih in slogovnih posebnosti. Tudi okvirji postavitev, ki svojo vsebino iščejo v šegah ali različnih okoliščinah, v katerih je ples živel, se ponavljajo, saj ples ni bil ves čas del vsakdanjega ali prazničnega življenja. Vendar je čar vsakoletnih nastopov folklornih skupin prav v tem, da na njih že videne in znane postavitve vedno zaživijo nekoliko drugače, saj jih plesalke in plesalci izvajajo v skladu s svojim tokratnim doživljanjem, ki je drugačno pri tistih, ki so jih odplesali že večkrat, kot pri onih, ki se z njimi srečujejo prvič. Zato isti ples nikoli ni enak.

Cene vstopnic: 20, 18, 15, 12 in 9* EUR (*študentska).

Ob nakupu večjega števila vstopnic lahko uveljavite skupinski popust.

Vstopnice so na voljo pri blagajni Cankarjevega doma.

 

 


 

 

 
 
Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU v Ljubljani, Kongresni trg 1, SI - 1000 Ljubljana, www.marolt.si
Postavil bEnc.